Alkmaar, 2 mei 2012.

Op woensdagavond werd de voorlaatste ronde van de Eredivisie gespeeld. AZ stond bij aanvang op de vierde plaats. Een belangrijke plaats met uitzicht op de Europa League in het volgende seizoen. In Nijmegen, tegen NEC, moesten de Alkmaarders de vierde plek veiligstellen.
De wedstrijd begon open. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, vooral NEC kon een paar keer gevaarlijk voor het doel van Esteban komen. In de dertiende minuut wist Zeefuik een kans positief af te ronden, door een schot van Conboy langs de AZ-keeper te spelen. Om de gelijkmaker te scoren ging AZ meer druk zetten, maar de 11 van Verbeek konden de tussenstand niet veranderen. AZ had het moeilijk en hadden veel moeite met combineren. De eerste helft eindige met 1-0.
Het begin van de tweede helft was weer voor het betere NEC. De gevaarlijke momenten van AZ kwamen vooral uit hoekschoppen en vrije trappen. In de 59e minuut weet Ruud Boymans de gelijkmaker binnen te koppen na een voorzet van Simon Poulsen. Daarna wordt het spel van beide teams minder gevaarlijk. Veel spelhervattingen door kleine overtredingen, maar geen echt grote kansen. In de blessuretijd werd het tempo verhoogd en kwamen de kansen over en weer. Jammergenoeg, werd de tussenstand niet veranderd en werd er afgefloten bij een stand van 1-1.
Door dit gelijkspel zakt AZ naar de vijfde plek, omdat SC Heerenveen, door de winst tegen FC Twente de Alkmaarders heeft ingehaald. De strijd om het kampioenschap is voorbij, omdat AJAX voor de 31e keer landskampioen is geworden, na de winst tegen VVV Venlo. Aanstaande zondag heeft AZ de laatste kans om de playoffs te ontlopen en volgend jaar weer in Europa te kunnen spelen.

Bekeken: 1536x