De proef met vrije openingstijden voor horeca blijft onaangepast. Dit stelt het college van Alkmaar, nadat Leefbaar Alkmaar het item op de agenda zette, ondanks kritiek van oppositiepartijen en mensen die in de binnenstad wonen.

Tegenstanders wijzen op een toename van geluidsoverlast en vechtpartijen, deels toe te dichten aan alcoholgebruik. Het college ziet meer voordelen dan nadelen, met het oog op meer omzet, een grotere aantrekkingskracht in de regio en gespreid naar huis gaan van uitgaanspubliek.

Leefbaar Alkmaar stelt dat de nachtrust van bewoners geschaad wordt, toezichthouders zich onveilig voelen en dat de politie de nachtelijke situatie zelfs onbeheersbaar vindt door onderbezetting. Seniorenpartij Alkmaar en BAS steunen LA, dat donderdag in de raadsvergadering een ’motie van herbezinning’ indient.

Wethouder Victor Kloos, gesteund door de coalitie, gaf als verweer dat het gaat om zo'n zeven cafés die tot na 02:00 uur open blijven en dat het college veel doet aan bestrijding. Een plan voor een horecaoverlastloket lag al op tafel. Kloos stelde ook dat in andere steden de situatie na gewenning weer stabiliseerde.

Pin It
Bekeken: 4249x
https://ee.itk.ac.id/data/