Vorige week dienden BAS en SPA een motie in om het college te vragen meer hofjes voor senioren te laten bouwen. De motie is echter niet aangenomen. Het CDA vond dat zo’n initiatief meer past bij de particuliere woningmarkt, en GroenLinks twijfelde eraan of ouderen echt in zo’n hofje zouden willen wonen, of dat ze wellicht de voorkeur geven aan een woonvorm met mensen van meer verschillende leeftijden.

BAS en SPA schreven in de motie dat het bouwen van hofjes voor senioren de laatste tijd in trek zou zijn, en waren van mening dat Alkmaar in deze trend niet achter zou moeten blijven. BAs-fractievoorzitter Ben Bijl: “Onze zorgstaat gaat er steeds meer vanuit dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam kunnen blijven wonen in hun eigen buurt of dorp. Hofjes zijn hiervoor een prima woonvorm. Hofjes kunnen vanwege hun vorm een rustig, intiem, sociaal een veilig woongevoel opleveren en daarmee bijdragen aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen”. (foto: Ben Bijl)

Pin It
Bekeken: 4306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/