Alkmaar, 24 juni 2012. Zaterdag werd in Amsterdam de laatste turnwedstrijd van het seizoen gehouden: het rayonteamkampioenschap 4e divisie, waarbij de zes Noord Hollandse rayons tegen elkaar streden met een team van vijf turnsters. Voor Turnlust werd het een zeer geslaagde afsluiting van een succesvol seizoen. In de categorie Pupillen 1 waren drie turnsters van Turnlust uitgenodigd om deel te nemen: Madelon Zuiderduin, Rosa Leek en Lisa Meuleman. Samen met hun teamgenoten Maud Bakker van GV Wieringen en Sydney Zut van Sparta Nieuwe Niedorp werden zij Noord Hollands rayonteamkampioen.

Bij de Junioren deden voor Turnlust Kamee Frieling en Ilja van Lingen mee. Zij turnden samen met drie teamgenoten, waarvan er twee uit een niveau lager kwamen, omdat er niet genoeg junioren waren voor een volledig team. Zeer goede oefeningen resulteerden desondanks in een mooie tweede plaats. In de categorie Senioren turnde Ivana Boetius zich met haar team naar het zilver. Het scheelde weinig met de 1e plaats, slechts 0,55 punten. Wel behaalden ze met hun team de hoogste score op balk. Turnlust was ook vertegenwoordigd bij de jongste categorie, de Instap. Anouke Wit, Nikita Roos en Maartje Wetsteijn behaalden de bronzen medaille. In eerste instantie werden zij niet op het podium geroepen, maar na de prijsuitreiking bleek dat er een fout was gemaakt in de telling waardoor ze toch nog derde waren. Een mooie afsluiting met een bronzen medaille die nog wordt opgestuurd.

Het medailleklassement kan aan het einde van het seizoen worden opgemaakt en dit seizoen heeft de damesselectie ongekend veel medailles binnengesleept: 84, waarvan 32 gouden medailles! Een zeer goed resultaat voor de damesselectie van Turnlust, waar alle trainsters en turnsters zeer trots op zijn. Hieronder vlnr: Sydney Zut, Rosa Leek, Lisa Meuleman, Maud Bakker en Madelon Zuiderduin.

20120624 turnlust

Pin It
Bekeken: 1573x