Alkmaar, 05 juni 2012. Twee keer per jaar verschijnt de Rapportage Woningbouw Alkmaar die inzicht geeft in de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt. De peildatum is steeds 1 februari. Uit de rapportage blijkt dat er vorig jaar maar 700 woningen werden overgedragen, en dat betekend een afname van  meer dan 50 procent in vijf jaar . Toch blijven er maar nieuwbouwwoningen bij komen in Alkmaar, dit jaar zullen er ronde de 340 huizen opgeleverd worden. En wie zijn huis te koop aan wil bieden moet geduld hebben. Het best ben je dan af met een huis met een verkoopwarde van onder de twee ton, die staan gemiddeld iets meer dan een jaar te koop. Is het huis meer waard, is ook meer geduld noodzakelijk. Bij een waarde van vijf ton of meer kan een keertje extra schilderen geen kwaad want gemiddeld staat een woning uit deze categorie viereneenhalf jaar te koop.

Volgens wethouder Mirjam Hamberg laat de rapportage zien dat vraag en aanbod niet in balans zijn. "We gaan dan ook diverse maatregelen inzetten om te komen tot een vraaggerichte aanpak. Een mooi voorbeeld daarvan is het CPO project aan de Amstelstraat. Daar laten we mensen zelf hun woning ontwerpen en bouwen". Uit de rapportage blijkt volgens de wethouder ook dat er betere afstemming moet komen met ontwikkelaars over de kwaliteit en dosering van nieuwbouwprojecten.

Pin It
Bekeken: 1754x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/