Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Via het project 'MEE op weg' leren mensen met een beperking om met hulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. MEE & De Wering zoekt vrijwilligers om maatje te zijn voor kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan.

Wethouder Elly Konijn: “Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, school en de sportclub te kunnen gaan. Een reismaatje is heel belangrijk voor kinderen en jongeren met een beperking om hen mee op weg te helpen.”

Reizen kan op de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Het reismaatje plant samen met de deelnemer de route, noteert waar onderweg op te letten en roostert gedurende acht tot tien weken een dag in om met elkaar op de route te oefenen.

De gemeente Alkmaar maakt 'MEE op weg' mogelijk. MEE & de Wering voert het project uit. Voor meer informatie, ga naar meenwh.nl/meeopweg.

Pin It
Bekeken: 3622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/