De deelnemers van de Mixtream Band & DJ Contest zijn zojuist bekendgemaakt. Uit vele inschrijvingen zijn de lokale bands en DJ’s geselecteerd die een festivalplek op de zestiende editie van het Mixtream Festival willen veroveren. De voorronden zijn op vrijdag 15 en zaterdag 16 april om 20:30 uur in JC Kompleks te Heerhugowaard. Het festival vindt dit jaar plaats op zondag 28 augustus in recreatiepark Rosarium in Heerhugowaard.

De formule van vorig jaar krijgt een vervolg: twee selectieavonden waarin de DJ’s en bands elkaar afwisselen. Iedere avond wordt zowel van de bands als van de DJ’s een publiekswinnaar en een jurywinnaar gekozen.

Uit de aanmeldingen van de de DJ acts is gekozen voor DJ Nomochi, Dj Istinto, Digital Revolution, Rave System, Mike Heddes, Mind Theory, Fontay, DJ Sebastiano, DJ J0707ST en Kevin Stienstra. Veel verschillende stijlen zijn vertegenwoordigd waaronder house, drum & bass en hardstyle. De tien geselecteerde bands zijn Route North, Starfish, Mr Dark Horse, Crowd Control, Edwin van Berkel, Feedback, Amber Kamminga, Mr Stone and the Black Dogs, Avalanche en Sloehand. Ook de bands zijn erg verschillend, te horen zijn straks onder andere indierock, metalcore, reggae en rock ‘n roll.

De verdeling van de bands en DJ’s over vrijdag 15 en zaterdag 16 april is te vinden op Facebook.

De jury- en de publiekswinnaars gaan naar de finale van de Mixtream Contest op zaterdag 14 mei in Cool Kunst en Cultuur. Een vakjury kiest voor beide categorieën een act voor het Mixtream Festival 2016. Ook de publiekswinnaars van de finale mogen tijdens het festival hun kunsten aan het publiek vertonen.

Alle finalisten krijgen vanuit Mixtream workshops aangeboden. De uiteindelijke bandwinnaars van de finale krijgen naast het optreden op het festival masterclasses aangeboden. Daarbij krijgen alle winnaars een coach die de band of DJ de tools geeft om het optreden op Mixtream op een hoger niveau te krijgen. (foto: Dienske Fotografie)

 

Pin It
Bekeken: 3364x
https://ee.itk.ac.id/data/