Op vrijdag 8 april om 10.00 uur luidt de voorzitter van het Trompetterkorps Alkmaar de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het Trompetterkorps is uitgenodigd door wethouder Pieter Dijkman vanwege het 50-jarig bestaan van het korps dit jaar. Uiteraard treedt het korps op tijdens de kaasmarkt.

Het in 1966 opgerichte Trompetterkorps Alkmaar (TKA) heeft een karakteristieke uitstraling en een uniek geluid. Het korps verzorgt optredens in binnen- en buitenland. De senioren van het korps zetten de opening op 8 april muzikaal luister bij.

Naast de senioren kent TKA het in 1971 opgerichte juniorenkorps, sambagroep Bateria Unidos D’ Alcmaria en het 10 jaar oude initiatief 'Music-4U' om kinderen een half jaar gratis muziekles te geven zodat zij daarna lid worden.

Wethouder Dijkman: “Het Trompetterkorps is met zijn shows en muzikale prestaties onlosmakelijk aan Alkmaar verbonden. Het korps vervult een belangrijke maatschappelijke functie in de stad. Het is bij veel belangrijke gebeurtenissen in de stad trouw van de partij, zoals de jaarlijkse viering van Alkmaars Ontzet. Bovendien is de burgemeester beschermheer van het korps. Geweldig natuurlijk dat ze ook een optreden verzorgen!"

Pin It
Bekeken: 3786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/