Op 27 april staat Alkmaar in het teken van Koningsdag. In Alkmaar is er veel te doen, want van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is het centrum één groot Oranjefeest. Naast de grote vrijmarkt in de binnenstad en de gezellige kinderkermis bij de Grote Kerk zijn er nog vele andere feesten op diverse locaties.

De Alkmaarse Vrijmarkt is altijd een gezellige drukte van belang. De traditionele markt start dinsdag 26 april om 18.00 uur. Particulieren verkopen tweedehands spullen of eigen creaties, houden spelletjes of maken muziek. Tot 27 april 17.00 uur mag er vrij verkocht worden. Wel gelden een aantal regels (alkmaar.nl/koningsdag).

Voorafgaand aan Koningsdag wordt Koningsnacht in de binnenstad gevierd. De feesten met diverse soorten muziek zijn allemaal vrij toegankelijk.

Op Koningsdag gaat het feest gewoon weer verder op vele locaties met allerlei dj’s, bands en andere artiesten. De muziek is divers, dansbaar en feestelijk. Wie even wil ontsnappen uit de drukke binnenstad, kan naar Funky Kingdom in Hal 25. Hier is ook muziek en er zijn diverse activiteiten voor het hele gezin. Of breng je Koningsdag relaxed met verschillende singer-songwriters door bij Stadsstrand De Kade.

Ook dit jaar organiseert SLAM! een spetterend dance event op P8 en P9 van het AFAS Stadion. Bekende dj’s zorgen voor een losgaand publiek. Ook is er een Talent Stage, waar twee aanstormende talenten hun dj-kunsten laten horen. Kaartverkoop en meer informatie op slamfm.nl/koningsdag.

Koningsdag is een feestdag waarop veel gebeurt in de stad. Voor de goede sfeer zijn diverse (veiligheids-) maatregelen en voorzieningen getroffen. Alle informatie over de vrijmarkt, regelgeving, voorwaarden, parkeren en vervoer staat op alkmaar.nl/koningsdag. Ga voor actuele informatie over de feesten naar alkmaarprachtstad.nl.

Pin It