Het tv-programma 'Hou ’t Schoon' komt voor een aflevering naar gemeente Alkmaar en is op zoek naar enthousiaste kandidaten tussen de 8 en 12 jaar. RTL Telekids organiseert daarom op woensdagmiddag 13 april een casting.

In Hou 't Schoon gaan twee teams uit twee wijken de strijd met elkaar én met zwerfafval aan. Met spellen, waaronder een heuse zwerfvuilstormbaan, kunnen de teams voordelen winnen voor de opdrachten in de wijk. Het team dat het slimste is, het hardste werkt en de buurt het schoonst maakt wint een barbecue-feestje voor de buurt.

De casting vindt plaats in het Natuur- en MilieuEducatie Centrum op de Bestevaerstraat 2. Op basis van die casting worden de twee teams met kandidaten samengesteld. Kinderen moeten toestemming hebben van hun ouders of voogd. Aanmelden kan tot maandag 11 april via houtschoon.nl. Na aanmelding volgt per mail meer informatie over tijden en locatie op de website.

De andere plaatsen die Telekids dit seizoen met Hou 't Schoon zal bezoeken zijn Almere, Heemstede, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Maastricht, Nijkerk en Súdwest-Fryslân.

Pin It