Alkmaar, 25 september 2012. Instagram. Voor hen die online actief zijn een bekende naam, voor anderen volkomen onbekend. Het is een softwareprogrammaatje voor de smartphone of tablet, een 'app' dus. En het verschaft de gebruiker de mogelijkheid om speciale effecten aan fot'd mee te geven en het resultaat met één druk op de knop met iedereen te delen, te 'sharen'.  Inmiddels heeft Instagram grote bekendheid verworven en vonden Kees Bruijn en Iris Wildeboer het tijd voor de eerste Alkmaarse 'instagramwalk'.  Een instagramwalk is een stadwandeling waarbij deelnemers foto's maken met hun mobiele telefoon en deze foto's delen en markeren  met een '#', een hashtag, gevolgd door een omschrijving. In dit geval #instagramwalk072. Anderen kunnen de tijdens de wandeling gemaakte foto's zo eenvoudig terugvinden.

Het leuke van zo'n wandeling is dat de gebruikers elkaar dan ook eens 'in het echt' ontmoeten. Zondag ging dan ook een groep van ruim 40 enthousiaste fotografen op pad. Er was een route van 5 km uitgestippeld door het centrum van Alkmaar en er waren vijf opdrachten meegegeven die nog voor de nodige uitdaging zorgden. Zo waren #high en #low nog wel te doen maar werd het met de opdracht #oudennieuw en #portret al wat lastiger. De meeste deelnemers fotografeerden met hun smartphone maar er waren ook de nodige digitale spiegelreflexcamera's te zien en zelf analoge camera's gingen mee op pad. De wandeling trok namelijk ook mensen die wel van fotograferen houden maar nog niet bekend waren met Instagram. Hieronder staan een paar voorbeelden, de rest van de foto's van de Instagramwalk is HIER terug te vinden, en natuurlijk onder #instagramwalk072.

 

Pin It
Bekeken: 2132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/