Alkmaar, 06 0ktober 2012. Er wordt wel vooruitgang geboekt binnen het team van Pluboscoach Ron Admiraal, maar het ontbreekt aan iets essentieels: scoren. Deze keer moesten de meiden aantreden tegen huidig Nationaal Beker- en Supercup winnaar Pernis. De hele eerste helft kreeg het publiek een puike partij voetbal voorgeschoteld waarbij de meeste kansen voor de thuisploeg waren. FC Plubos opereerde als team waarbij de vechtlust weer goed zichtbaar was. De vrouwen maakten het de bezoekende club duidelijk moeilijk en kwamen daarbij ook aanvallend goed uit de verf. Maar één minuut voor rust scoorde Pernis toch de eerste goal. Een schot kwam via de paal op het achterhoofd van Groentjes waarna Idelenie Mendes Fernandes het laatste zetje gaf. Coach Admiraal was woedend omdat hij van mening was dat Plubos een intrap toegewezen had moeten krijgen die naar Pernis was gegaan. En vanuit die positie kon Pernis profiteren.

De ploeg uit Rotterdam had door dat het stevig aan de bak moest en tapte de tweede helft daarom uit een ander vaatje: er werd meer druk gezet en agressiever gespeeld. De eerste minuten na rust hield de door het publiek gekozen 'woman of the match' Nanouk Groentjes Plubos goed in de race door als een leeuwin haar doel te verdedigen. Toen Plubos reageerde op het het druk zetten van Pernis werd het zowaar een paar keer spannend voor het doel van de gasten. De zo verdiende gelijkmaker viel halverwege de tweede helft. Een splijtende pass van Deborah Cordes bereikte Inge Gimbel die goed Rianne Schoonhoven bediende die daarmee haar eerste treffer voor de club maakte. Speelsters en publiek waren uitgelaten: hier zit meer in! Maar twintig tellen later lag de bal al weer in het Alkmaarse net. Vanuit een scrimmage wist Arlette Almeida het doel te vinden. Plubos pakte de draad weer op maar het was toch Pernisspeelster Samira El Biyar die na twee minuten een kans goed benutte: 1-3. 

Op jacht naar de aansluitende treffer zaten Jora Wolfgang en de doellat Plubos in de weg. Plubos bleef dreigend en meerdere keren moest Pernis aan de noodrem trekken wat twee gele kaarten opleverde. De genadeklap voor Plubos kwam in de persoon van international Suzanne Bakker die meerdere meiden van Plubos aan de kant te zette en koelbloedig de 1-4 binnen schoot. Plubos drong nog wel aan, maar zelfs voor een leeg doel lukte het niet meer te scoren.

20121005 plubos

Pin It