Woensdag vond een ernstig ongeval plaats op het kruising Zeswielen-Rekerdijk-Frieseweg. Een bestelbus reed vanaf de Frieseweg twee vrouwen op een scooter aan, terwijl zij overstaken. Leefbaar Alkmaar hoopt dat zij snel van hun verwondingen herstellen.

Maya Bolte, fractieleider van Leefbaar Alkmaar: "Door het nieuwe, €3 miljoen kostende fietspad is de situatie alleen maar onveiliger geworden. Fietsers moeten nu vaker de drukke weg oversteken, wanneer zij vanaf de Zeswielen de Rekerdijk op willen. Verkeer vanaf de Frieseweg moet er rekening mee houden dant op het fietspad ook fietsers van rechts komen."

Bij de opening van het nieuwe fietspad op 9 april 2015 beloofde de wethouder dat er werk gemaakt zou worden van dit onveilige kruispunt. "Ruim een jaar later moeten we constateren dat er niets is veranderd aan de situatie", aldus Bolte.

De fractie van Leefbaar Alkmaar zal de kwestie rond het kruispunt op de Zeswielen aankaarten in de vergadering van de Commissie Ruimte, die plaatsvindt op 28 april.

Pin It
Bekeken: 5012x