Vrijdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard de Way2Go-prijs uitgereikt. Deze prijs is voor Entree-leerlingen die succesvol zijn met hun opleiding, ondanks moeilijke omstandigheden. Zij zijn een voorbeeld voor anderen. De trotse Farah Sandifort (Heemskerk) en Otis van Duijvenbooden (Enkhuizen) kregen een geldprijs, een oorkonde en een beeldje.

Farah heeft ADD en dyslexie maar knokte zich naar een diploma voor kapster. Ook bij Otis ging leren niet vanzelf, maar eenmaal op het Horizon klom hij uit een Entree-opleiding op naar Verkoopspecialist 3 en hij wil door naar niveau 4.

"Als het niet is gelukt op het voortgezet onderwijs is dat natuurlijk een fikse tegenvaller. Vaak is er sprake van ingewikkelde problematiek. Regelmatig zijn jongeren het geloof in zichzelf ook een beetje kwijt", aldus opleidingsmanager Els van Kampen. "Het helpt het enorm als er leerlingen zijn die in een positieve flow zitten en klasgenoten meetrekken. Daarom zijn wij ook zo blij met het bestaan van deze prijs."

Leerlingen zonder diploma in het voortgezet onderwijs kunnen een Entree-opleiding doen bij het Horizon College in Heerhugowaard (voorheen mbo 1). Ze worden opgeleid voor assisterende functies met theorie, praktijk en intensieve begeleiding.

De Way2Go-prijs wordt beschikbaar gesteld door de stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord Holland-Noord en West-Friesland. Hans van Straalen, secretaris van de stichting: "Entree-leerlingen hebben vaak veel moeite om het hoofd boven water te houden. Juist deze leerlingen verdienen het om een schouderklopje te krijgen en om in het zonnetje gezet te worden."

Volgend schooljaar start locatie Hoorn met zes Entree-opleidingsprofielen.

Pin It
Bekeken: 3734x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/