Alkmaar, 30 oktober 2012. Vrijdag 26 oktober overhandigden drie meiden uit Friesland een cheque aan het bestuur van de Alkmaarse Stichting Michael-Wings. De feestelijke gelegenheid vond plaats in het kindertheater van het UMCG in Groningen. Iris van der Bijl, Jildau Idsardi en Rianne Kooi liepen in juni de Loop van Leeuwarden om geld in te zamelen voor de stichting. Voorzitter John Kenniphaas was onder de indruk van het fantastische initiatief. Stichting Michael-Wings heeft zich dit jaar als doel het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG te voorzien van 40 laptops met medisch hygiënische toetsenborden en gratis draadloos internet. Maar het financiële plaatje is nog lang niet rond en is er nog veel geld nodig. De totale begroting bedraagt 40.000 euro en er is nog ruim 29.000 euro nodig.

De motivatie voor het drietal was ook een persoonlijke: twee zusjes van deelneemster Ilse van der Bijl hebben leukemie en de meiden weten dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is voor kinderen in het ziekenhuis om een internetaansluiting bij het bed te hebben. Stichting Michael-Wings bekostigt laptops en gratis internetaansluiting voor kinderen in ziekenhuizen. "Mijn zusjes kunnen alleen telefonisch contact hebben met klasgenoten, vrienden en familie, als zij in het ziekenhuis liggen" vertelt Iris van der Bijl. "Dat is in deze tijd nogal ouderwets."

Jildau Idsardi en Rianne Kooi uit Suwäld en Iris van der Bijl uit Sumar lieten zich sponsoren voor hun deelname aan de vijf kilometer lange wedstrijd in Leeuwarden. Samen met drie vriendinnen benaderden ze zoveel mogelijk mensen met de vraag voor twee euro te raden hoe lang de drie hardloopsters over de Loop zouden doen. Degene die er het dichtst bij zat won een taart. "We deden er 26 minuten en 46 seconden over", vertelt Iris. Het Thomashuis in Sumar won de taart. Zij schatten de te lopen tijd op 26 minuten en 20 seconden. De meiden kunnen trots zijn. "We hebben 921 euro opgehaald voor de Stichting Michael-Wings en het UMCG in Groningen". Meer informatie over Stichting Michael-Wings vindt u op de website.

Pin It
Bekeken: 1440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/