Alkmaar, 31 oktober 2012. De gemeenteraad heeft afgelopen maand de Bomennota Alkmaar 2012-2017 vastgesteld. Hierbij horen een tweetal ontwerpen. Dit zijn de ontwerpen voor de 'Bomenverordening Alkmaar 2013' en de 'Lijst monumentale en waardevolle bomen'. Ze liggen vanaf 1 november zes weken ter inzage. Met het vaststellen van deze nota maakt het gemeentebestuur duidelijk welke uitgangspunten, gedragsregels en acties nodig zijn om het bomenbestand in de stad te beschermen en versterken.

Bomen die bijzonder zijn door bijvoorbeeld hun leeftijd of waarde voor de omgeving, worden extra beschermd middels het ontwerp 'lijst van monumentale en waardevolle bomen'. Het gaat om zowel bomen in de openbare ruimte als die in tuinen van particulieren. Voor het kappen de betreffende bomen zijn extra zware argumenten nodig. Na inspraak stelt het college van burgemeester en wethouders de lijst vast.

Daarnaast is in het kader van de deregulering besloten een nieuwe bomenverordening vast te stellen. Hierin staat wanneer bomen wel of niet gekapt mogen worden. Voor het kappen van particuliere bomen op percelen kleiner dan 200 m2 is geen vergunning meer nodig, tenzij het een boom betreft uit de eerder genoemde lijst. Na inspraak stelt de gemeenteraad de bomenverordening vast.

Van 1 november tot 13 december 2012 liggen het ontwerp van de Bomenverordening Alkmaar 2013 en die van de Lijst monumentale en waardevolle bomen in Alkmaar ter inzage in het Stadskantoor aan het Mallegatsplein. Ze zijn ook te zien op de website van de gemeente.  www.alkmaar.nl

Pin It
Bekeken: 1452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/