Alkmaar, 1 november 2012. Vandaag bestaat de Supportersbeweging Victoria Alkmaar drie jaar en dat wordt dan ook gevierd. Onderdeel van de dag is een tweede gesprek met de gemeente over een monument bij de Alkmaarderhout. In de herinrichting van de Sportlaan is na een eerste gesprek ruimte ingepland. Het aandenken komt ongeveer op de plaats waar de ingang MO10 was van het oude stadion en zal dus goed te zien zijn vanaf de weg. Deze bijeenkomst komt het monument zelf ter sprake. Behalve losse ideeën ligt de invulling hiervan nog open, ook wat betreft de financiering. De supportersbeweging hoort graag ideeën van de achterban. In de middag zullen ruim 300 supporters richting Friesland reizen om AZ te steunen in de bekerwedstrijd tegen amateurclub SWZ Boso Sneek.

Victoria Alkmaar kreeg regelmatig 'dat lukt bij AZ toch nooit' te horen, maar dat cynisme is grotendeels verstomd. Daar is hard voor gewerkt. De sfeer bij AZ is de laatste jaren sterk verbeterd. Het nieuwe stadion is de supporters van het eerste uur redelijk vertrouwd geworden. De Red White Fanatics doen hun bijdrage en ook de nieuwe generatie. Die is vooral zichtbaar bij de staande Ben-Side-acties, maar ook als lid van RWF en Victoria.

Met Victoria heeft de Ben-Side een supportersvereniging gekregen die de fanatieke AZ-supporters representeert. Hij groeit jaarlijks met 100 leden, vooral jongere supporters. Voor de 10 euro per jaar hoeft men het ook niet te laten. De groei zorgt voor meer mogelijkheden, zowel qua invloed als budget. Ondanks de vele verschillende groepen binnen de Ben-Side staat er steeds meer één groep fanatieke supporters, die gezamenlijk organiseren, protesteren en rechten en belangen verdedigen.

Supportersbeweging Victoria Alkmaar website 

Pin It
Bekeken: 1487x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/