Niet alleen Alkmaar Centraal vroeg zich af wat er na de brand in de voormalige banden- en uitlaatservice aan de Noorderkade gaat gebeuren met de decoratieve doeken die er omheen stonden: ook de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) wil dat weten van het college.

Raadslid Corine van den Brink beschrijft in een brief aan het college dat het pand al jaren een doorn in het oog was. Het probleem leek in oktober 2015 tijdelijk opgelost door decoratieve doeken rond het pand te plaatsen om het aan het zicht te onttrekken, maar “na de fikse brand op zaterdag 30 april zijn we weer helemaal terug bij af en is de aanblik zelfs nog treuriger dan voorheen”. OPA verheugt zich erover dat er nu tenminste een goede reden is om het pand op korte termijn te slopen, maar plaatst wel een kanttekenig.

Voor de ondernemers van Stadsstrand De Kade is het vooruitzicht van sloopwerkzaamheden echter niet zo fijn, zo schrijft Van den Brink. Ze hebben al een dag inkomsten moeten missen doordat zij hun pand en terrein roet- en asvrij moesten maken voordat zij weer gasten konden ontvangen. Nu dreigen ze nog meer overlast te ervaren door aanstaande sloopwerkzaamheden, die ook nog precies in de maanden plaatsvindt waarvan het stadsstrand het qua inkomsten moet hebben.

OPA vraagt het college daarom of het bij de sloopaanvraag van de ondernemer van de afgebrande loods, Simon Tuijp, de voorwaarde  kan opnemen dat de sloop pas na het seizoen van het stadsstrand mag starten. Dit is om de ondernemers van De Kade overlast te besparen en de kans te geven een goed seizoen te draaien. Ook wil OPA weten of het college Tuijp kan opleggen om de resten van de loods gedurende het zomerseizoen af te dekken, vanwege de veiligheid en de treurige aanblik. Als deze twee dingen niet lukken wil OPA dat het college er bij Tuijp op aandringt om de sloopwerkzaamheden af te stemmen met De Kade.

Pin It
Bekeken: 5761x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/