Alkmaar, 2 november 2012. Leerlingen van Sint Adelbertus die winkelend publiek uitnodigen om mee te kwartetten. Het is een succesnummer gebleken en vormt dinsdag 6 november het sluitstuk van het project Energieke Scholen. Dit gebeurt om 14.00 uur voor het Stadhuis aan de Langestraat. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) kwartet dan mee. Ook de Energiebus van Stichting NME Alkmaar is van de partij. Met Energieke Scholen betrekt gemeente Alkmaar het basisonderwijs bij energievriendelijk gedrag. Dit gebeurt onder meer met een lespakket voor de groepen 7/8. Vorig schooljaar was een pilot, waar naast de Nicolaas Beetsschool ook de Sterrewachter aan deelnam.

Energieke Scholen past goed binnen het Alkmaars Energieprogramma. Dit bevat een aantal stevige doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Uitgangspunt van het programma is dat gemeente Alkmaar samen met partners de stad verder gaat verduurzamen. Voor schooljaar 2012-2013 is het project uitgebreid met drie andere basisscholen: De Zeswielen, Sint Adelbertus en De Rank. Onderdeel van het lespakket is onder meer een onderzoek naar binnen- en buitenklimaat op school. Insteek is dat leerlingen zelf aan de slag gaan met energievriendelijke maatregelen. 'Ervaring leert dat kinderen dit snel oppakken. We hopen op jong geleerd, oud gedaan,' stelt Nagengast.

Pin It
Bekeken: 1404x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/