Alkmaar, 4 november 2012. Alkmaar is opnieuw uitgeroepen tot Fairtrade Gemeente van Nederland. Voor het derde jaar op rij behaalde de stad de eervolle titel die aangeeft dat er in de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht is voor eerlijke handel. Een gemeente kan de titel verdienen als ze aantonen dat zij aan zes campagnecriteria voldoen. De jury onder leiding van Jacobine Geel was lovend over de prestaties van Alkmaar in het afgelopen jaar. Zo werd de Alkmaarse Eerlijk Winkelenroute in app uitgebracht, als eerste in Nederland. Deze sluit goed aan bij de identiteit van Alkmaar als populaire winkelstad. De plaatselijke werkgroep zoekt steeds weer nieuwe manieren om eerlijke handel onder de aandacht te brengen. Zo wordt er woensdag 7 november in samenwerking met Amnesty International de film Big Boys Gone Bananas!* vertoond in Provadja. Een film die de misstanden in de bananenindustrie aan de orde brengt.

Op dit moment woont 10% van de Nederlandse bevolking (1,6 miljoen mensen) al in een Fairtrade Gemeente. Afgelopen week werd Venlo uitgeroepen tot de 25e Fairtrade Gemeente. Naast de 25 Fairtrade Gemeenten, werken nog eens vijftig andere gemeenten aan het behalen van de titel. In de 25 Fairtrade Gemeenten voldoen 1600 bedrijven en organisaties aan de campagnecriteria. Zij gebruiken of verkopen allemaal fairtrade producten op de werkvloer. Wereldwijd zijn er inmiddels 1148 Fairtrade Gemeenten. De campagne in Nederland is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO, Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pin It
Bekeken: 1423x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/