Alkmaar, 4 november 2012. Vanaf maandag 5 november worden er in Langestraat vier nieuwe soorten bestrating gelegd. De vlakken komen te liggen tussen de hoek van de Hema en het Stadhuis, en zullen elk 3 bij 4 meter groot worden. De werkzaamheden gaan ongeveer vier dagen duren. Het doel is de proefbestrating een jaar lang te laten liggen, om niet alleen het uiterlijk te laten beoordelen, maar ook de beheersaspecten. Waar men op zal letten zijn de invloed van weersomstandigheden, de belasting door laad- en losverkeer en in hoeverre verontreiniging op zal treden. Deze bestrating is gezamenlijk uitgekozen door gemeente Alkmaar en afgevaardigden van de ondernemers.

Volgend jaar vraagt de gemeente aan de ondernemers en bezoekers van de Langestraat welke betegeling hun voorkeur geniet. Het vlak dat beste uit de bus komt, wordt gebruikt om de hele Langestraat opnieuw mee te bestraten. De bedoeling is dat na 2014 gestart wordt met de nieuwe inrichting. De winkels blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar en voetgangers kunnen het werk gewoon passeren. De werkzaamheden starten elke dag vanaf 11.00 uur. Hiermee is het mogelijk om gedurende de werkzaamheden op een normale wijze te laden en lossen.

In 2011 is er een gemeentelijke enquète geweest in de omgeving van de Langestraat, voor een herbestratingsplan met rode klinkers. Van de 447 benaderde adressen waren er 219 van winkels, 16 van horecabedrijven, 11 van kantoren en 201 van woningen. Maar 13% reageerde. Er werd overwegend positief gereageerd op een opknapbeurt, maar van de bedrijven vond 51% herbestrating niet nodig, van de bewoners 61%. Het met de computer gesimuleerde rode straatbeeld vond 45% van de bevraagden mooi, 35% vond het lelijk tot zeer lelijk. De vier vlakken zullen geen duidelijk straatbeeld weergeven, maar wel of de duurzaamheid goed is en of ze 'hakkenvriendelijk' zijn. Onder andere hierover waren kanttekeningen geplaatst. Deze zijn opgenomen in een heroverweging, alsmede de overwegend positieve reacties op het plaatsen van verzonken vuilcontainers, extra prullenbakken en bankjes.

Terug in de tijd. Een foto van de Langestraat in 1954, toen nog met paardentram.

 

Pin It
Bekeken: 1565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/