Alkmaar, 4 november 2012. Zaterdagavond moesten de dames van DAW het opnemen tegen Aquarijn uit Nieuwegein. Er werd rekening gehouden met een pittige wedstrijd, maar dat het zó spannend zou worden was niet verwacht. Na twee kwartjes spelen was de stand slechts 1-0. DAW ging wat slordig om met de kansen. In het derde kwart maakte beide ploegen goed gebruik van de overtalsituaties. Dat was de tegenstander tot dan toe niet gelukt. Doordat DAW in een goede contra-aanval niet scoorde en de tegenstander daarvan meteen profiteerde, werd het laatste kwart met een 3-3 stand begonnen. De drie doelpunten van DAW waren gescoord door Saskia Kansen, Carlijn Nooij en Cynthia Kleppe.

De dames van DAW bleven ondanks de druk geloven in een goede afloop. De verdediging verslapte niet en de aanval schakelde een tandje bij. Dat resulteerde in nog eens twee doelpunten voor Kansen, terwijl Aquarijn er maar eentje kon maken. Met een stand van 5-4  op het scorebord werd de wedstrijd tactisch uitgespeeld. Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijke en spannende wedstrijd.

Bekeken: 1403x