Alkmaar, 10 november 2012. Op woensdag 7 november overhandigde voetbalanalist René van der Gijp, namens de Alkmaarse Stichting Michael-Wings, acht laptops met daarbij medisch hygiënische toetsenboorden en gratis draadloos internet. Kinderen op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordwijk) kunnen nu altijd online zijn vanuit bed. Hun verblijf in het ziekenhuis zal hiermee veel aangenamer worden. Ze kunnen nu veel makkelijker contact onderhouden met het thuisfront, vriendjes en school. Dit is al de achttiende keer dat een kinderafdeling in Nederland is uitgerust met het Michael-Wing-Systeem. De stichting doet dat met de hulp van sponsors, donateurs en acties die worden georganiseerd door derden.

Personeel en artsen van de kinderafdeling zijn enorm blij met de aanwinst en hopen dat veel kinderen ervan kunnen genieten. Het beschikbaar stellen van Michael-Wing-Systemen gebeurt ter nagedachtenis aan de 18-jarige Michael Kenniphaas, die in 2005 aan leukemie overleed in het VUmc-ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens zijn ziekbed miste hij contact met de buitenwereld via internet. Hij bedacht dat hij er na zijn ziekte voor zou gaan zorgen dat dit overal werd ingevoerd. Helaas bleek zijn strijd tegen leukemie een ongelijke. De stichting voert nu uit zijn naam alsnog het idee van Michael Kenniphaas uit.

Michael-Wings heeft in Nederland tal van bekende ambassadeurs. Geboren Dordtenaar, oud-voetballer en voetbalanalist René van der Gijp onthulde samen met de patiëntjes Demy en Amina de eerste computer voor het Albert Schweitzer ziekenhuis (bovenste foto), die direct daarna op bed belandde bij de opgenomen Brian (onderste foto).

 

 

20121109 m-wings_dordrecht_2

Pin It
Bekeken: 1198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/