Alkmaar, 12 november 2012. Vorige week won Heren 1 van AMHC ruim van serieuze tegenstander Overbos en creëerde daarmee een gat van 6 punten op de directe concurrentie in de eerste klasse A. Afgelopen zondag moesten het 1e team op tegen hekkensluiter Shinty uit . De comfortabele voorsprong en de ogenschijnlijk weinig imponerende tegenstander zorgden ervoor dat de de mannen van AMHC weinig energiek van start gingen. De 'wake up call' was echter een tegentreffer. Trainer en speler Bas Ophof kon zijn team in een hogere versnelling krijgen. Sjoerd Molenaar zorgde middels een strafcorner voor de gelijkmaker en Frithjof de Jong kon de stand voor het rustsignaal nog opkrikken naar 1-2. In de tweede helft kwam de koploper niet meer in gevaar en werd de voorsprong uitgebouwd naar 1-4, dankzij scores van Lennart Smit en Peter Paul Verhoef.

AMHC Dames 1 ging zondag teleursteld naar huis vanaf Amsterdam. Er was meer verwacht dan een 1-1 uitslag tegen VVV. Lange tijd werd er niet gescoord. Kort in de tweede helft schoot Myrthe van Kesteren in het doel. Zeven minuten voor het eind wist VVV nog langszij te komen. De dames konden nog wel enigszins opgelucht zijn, want directe concurrenten lieten ook steken vallen, waardoor er in het klassement feitelijk niets veranderd is. De Alkmaarse hockeydames blijven op de tweede plek staan. Toch realiseren ze zich dat ze een gaatje hadden kunnen slaan naar de nummer drie. Nu bleef het verschil op 1 punt, terwijl het anders 4 punten geweest zou zijn.

Bekeken: 1374x