Alkmaar, 13 november 2012. Het zijn, niet verrassend, vooral de kleinere ondernemers die niet zitten te springen om het aantal koopzondagen uit te breiden. Dat is gebleken uit een enquete onder Alkmaarse ondernemers waaruit ook naar voren komt dat iets minder dan de helft de huidige twintig koopzondagen (20) prima vindt en dat ruim meer dan één derde twintig zelfs als te veel ervaart. Toch gaat het college de raad voorstellen om het aantal koopzondagen te verruimen. Iedere eerste zondag van de maand is al een koopzondag en in 2012 zijn in totaal nog acht extra koopzondagen toegestaan, wat het totaal op twintig brengt. Het college wil het extra aantal koopzondagen verder gaan verruimen van acht naar naar vijftien. Daarmee zouden er komend jaar 27 koopzondagen mogelijk zijn.

Het college wil dat de gemeente de regie op het aantal koopzondagen houdt, maar laat weten dat de detaillisten natuurlijk zelf kunnen bepalen of ze wel of niet open gaan. Ook een meerderheid van de ondernemers wil dit zou houden. Mocht, zoals in meerdere andere steden, de keuze helemaal vrij gelaten worden, ontstaat er de mogelijk tot conflicten onderling. Daarnaast is het mogelijk dat diverse winkeliers soms de deuren gesloten zullen houden. De bezoeker zal er dan niet meer op kunnen vertrouwen dat de winkels die men wil bezoeken open zijn. Als meerdere deuren en rolhekken dicht blijven, zal het ook het straatbeeld aantasten. Beide factoren zouden er toe kunnen leiden dat er een versnippering ontstaat van bezoekers, en ook dit is weer niet goed voor het straatbeeld.

Pin It
Bekeken: 1302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/