Alkmaar, 14 november 2012. Zaterdag 17 november komt er opnieuw een grote naam naar Poppodium Victorie. Vorig jaar was ze al in Alkmaar voor Zomer op het Plein, nu komt Sabrina Starke terug naar Alkmaar om in een optreden te verzorgen in de grote zaal. De eerste noten zullen om 20:30 uur te horen zijn. Maar dat is niet alles. Aansluitend volgt er de Prince Party genaamd 20TWELVE. In de het bovencafé wordt er een tribute gehouden voor de megaster waarbij DJ Scurio al zijn danshits voorbij zal laten komen. 

Sabrina Starke is een van de meest oorspronkelijke soultalenten van Nederland. Ze begon op haar vijftiende te zingen in bandjes. In 2005 ging ze solo, maar het duurde tot 2008 tot ze doorbrak met 'Yellow Brick Road' (2008) via platenmaatschappij BlueNote. Starke wist wat ze wilde: een authentieke, persoonlijke soulplaat. Het leverde haar platina en twee Edisons op. In 2010 verscheen opvolger 'Bags & Suitcases'.

'Outside The Box' verschijnt via 8ball Music. Starke: "Ik ben toe aan nieuwe impulsen, ideeën, gedachten over mezelf. Ik voel me ook anders. Sterker, zelfverzekerder en klaar voor wat er komen gaat." Producer was weer Peter Wallace (o.a. Pink). Het album voelt anders aan, vlot en dansbaar met stroken pop, hip-hop, reggae en soul tot één harmonisch geheel gevlochten. Er zijn twee speciale participaties op de plaat, de reggae-star Ziggi Recado in het nummer 'Back Seatdrive' en de Jamaicaans/Londense rapper B.A.N.G. in 'Sun settles down'. 

Prince's laatste album stamt uit 2010 en heet toepasselijk 20TEN. Sindsdien richt hij zich voornamelijk op (vele) succesvolle live-shows. Daarnaast schrijft hij nog altijd voor anderen en is hij te horen op de nieuwe albums van Larry Graham (Raise Up) en Andy Allo (Superconductor). Zelf geeft Prince aan dat er voorlopig geen nieuw album van hem te verwachten valt omdat de markt tegenwoordig zwaar op singles leunt. Om dit te onderstrepen liet hij onlangs zijn nieuwe single RNR-Affair via een Amerikaans radiostation ten gehore brengen.

Victorie vindt het hoog tijd dus om weer eens zijn allergrootste hits en meest dansbare nummers onder de aandacht te brengen. Tijdens 20TWELVE: Prince Dance Party zal DJ Scurio niet alleen de grootste hits draaien maar ook de meest funky album-tracks, spannende outtakes, remixes en unieke live-opnamen. Het feest begint om 23:00 uur en is gratis toegankelijk. Voor Sabrina Starke moet men wel kaarten à 15 euro aanschaffen.

Pin It
Bekeken: 880x