Alkmaar, 14 november 2012. Vrijdagavond 30 november is in de Grote Sint Laurenskerk de Laurens Night of the Proms. Tijdens deze 'Alkmaarse Night' treedt een keur aan artiesten op: sopraan Karin ten Cate, operette- en musicalster Bert Simhoffer, allround zangeres Elise Mannah en organist Pieter van Dijk. Het Regionaal Jeugdorkest Artiance onder leiding van Otto de Jong verzorgt samen met combo Henk Doest, de muziek. Daarnaast ontbreekt ook de bekende Alkmaarse zanger Bertje Doperwtje niet.

De avond wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. Voorzitter Harry van de Kuijt: "Doel van de Vriendenstichting is om een breed publiek kennis te laten maken met de Grote Sint Laurenskerk. Om dat te bereiken organiseren we regelmatig activiteiten. Maar het is de eerste keer dat we zo'n uniek evenement organiseren als de Laurens Night of the Proms. Een concert in de stijl en sfeer van de bekende Engelse 'Night of the Proms', maar nu verzorgd door veelal Alkmaarse artiesten. De Laurens Night of the Proms wordt echt een feest der herkenning."

De Alkmaarse sopraan Karin ten Cate, treedt op in binnen- en buitenland. Haar lijfspreuk is "Music is emotion. I sing to reveal the soul of it". Bert Simhoffer was eerste solist bij de Hoofdstad Operette. Hij speelde onder andere in Der Vögelhandler, Die Czardas-Fürstin en Die Fledermaus en in Titanic, Anatevka, Alleen op de Wereld en Mary Poppins. De in Alkmaar geboren en getogen Elise Mannah is een graag gehoord zangeres van prachtige luisterliedjes. Ze treedt op door het hele land en was kort geleden te zien op televisie. In september kwam haar tweede CD "Overal" uit. Henk Doest is Elise's vaste begeleider. Ook hij mag tijdens de Alkmaarse Night of the Proms dus niet ontbreken, evenals stadsorganist Pieter van Dijk en de Alkmaarse straatzanger Bertje Doperwtje.

Het Regionaal Jeugdorkest Artiance (RJOA) bestaat uit 70 talentvolle musici in de leeftijd van 11 tot 19 jaar. Voor ze worden toegelaten tot het orkest moeten de jongeren auditie doen. Het Jeugdorkest geeft regelmatig concerten in de Grote Sint Laurenskerk. Onder andere tijdens de Van Foreest Publiekslezing en de Dodenherdenking op 4 mei. Maar ook het podium in de grote zaal van Theater De Vest is hen niet vreemd, evenals concertzalen in Frankrijk en België. Binnenkort hopen ze op te treden in Engeland.

Kaarten zijn te bestellen via Theater De Vest of aan de kassa van De Vest. De entreeprijs is inclusief enkele drankjes. Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen € 27,50. Niet-Vrienden € 35,-. Via de website van de Vriendenstichting kan men lid worden.

 

Pin It
Bekeken: 1138x