Alkmaar, 14 november 2012.Directeur Erna Winters van Bibliotheek Kennemerwaard en rector Marga Nievelstein van het Bonhoeffercollege uit Castricum, ondertekenden dinsdag 13 november het contract Biebsearch in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum. Beide organisaties bundelen hun krachten, om zo een gezamenlijke stap voorwaarts te maken. Het enthousiasme bij beide partijen is enorm groot. Erna Winters: "School en bibliotheek versterken elkaar in het ondersteunen van leerlingen om prestaties en plezier in leren en lezen te vergroten".

De bibliotheek wacht niet langer tot jongeren naar de bibliotheek komen, maar zoekt ze actief op in de omgeving waar ze in voor school veel zijn: de elektronische leeromgeving. Met Biebsearch krijgen leerlingen in één omgeving toegang tot zowel het lesmateriaal van hun onderwijsinstelling, als de catalogus en alle digitale informatie van de bibliotheek. Leerlingen en docenten kunnen op school materialen van de bibliotheek reserveren en de bibliotheek regelt twee maal per week transport naar de school.

Biebsearch is een landelijk project. Het geeft een unieke kruisbestuiving tussen de wereld van het onderwijs en de bibliotheek. Binnen dit project werkt een onderwijsinstelling samen met de bibliotheek aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen zo te ondersteunen bij hun studie. Biebsearch biedt mogelijkheden samen te werken op het gebied van mediawijsheid en leesbevordering. De bibliotheek kan een belangrijke bijdrage leveren aan instructies en kennisdeling voor docenten en leerlingen, zoals: mediawijsheid, informatievaardigheden, herkennen van betrouwbare bronnen en het leren op de juiste manier vragen te stellen.

Ruim 1500 leerlingen en alle docenten en medewerkers van het Bonhoeffercollege krijgen vanaf 31 januari een pas waarmee zij voor meerdere jaren toegang krijgen tot de catalogus en digitale bestanden van Bibliotheek Kennemerwaard. Hiermee zijn zij de eerste school in Noord-Holland die mee doen aan het project Biebsearch. Op 31 januari gaat het project Biebsearch door middel van diverse acties van start.

 

20121114 biebsearch

Pin It
Bekeken: 1596x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/