Alkmaar, 15 november 2012. Het college van B&W heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor het realiseren van een openbaar toilet in de Karpertongarage. Daarnaast wordt de garage straks extra schoongemaakt, om de urinelucht weg te krijgen. Deze maatregelen worden genomen om het veiligheidsgevoel in de Karpertongarage te verbeteren. Per 2013 wordt hiervoor een bedrag van 50.000 euro per jaar beschikbaar gesteld.

De realisatie van een openbaar toilet draagt bij aan het verminderen van wildplassen in de parkeergarage en is bovendien klantvriendelijk. Jan Nagengast, Wethouder Bereikbaarheid en Parkeren (CDA): "Alkmaar is een gastvrije stad. Bezoekers aan de stad wordt zo de mogelijkheid geboden om direct na aankomst of voor hun vertrek gebruik te maken van het toilet. Door deze maatregelen verbeteren we bovendien direct het gevoel van veiligheid."

Uit onderzoek is gebleken dat het wildplassen in de garage de meeste overlast geeft voor bezoekers. Zij ervaren de garage als smerig en daardoor onveilig. Om de urinelucht weg te krijgen, wordt naast de realisatie van een toilet ook dagelijks extra schoongemaakt. Het toilet wordt gecreëerd waar de meldkamer voorheen gehuisvest was. Ondernemers in de omgeving zijn bereid om het beheer van het toilet op zich te nemen.

Het verbeteren van de sociale veiligheid in de Karpertongarage staat al een lange tijd hoog op de agenda van het college en de gemeenteraad. Zo is het onderwerp ook opgenomen in het coalitieakkoord. Vooral de fractie van Trots op Nederland, die veel aandacht geeft aan veiligheid, zet zich veel in voor het onderwerp. Binnenkort beslist de gemeenteraad definitief over beide voorstellen.

Pin It
Bekeken: 1684x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/