Naar aanleiding van een memo over verkeerslichten in de gemeente stelt de VVD Alkmaar het college vragen over de noodzaak en afstelling van diverse verkeerslichten. De fractie denkt dat op enkele locaties het verkeer heel goed zelfredzaam kan zijn en vraagt het college dan ook om een quick-scan.

De VVD-fractie denkt onder andere aan het kruispunt Bergerweg - Robonsbosweg en de kruispunten van de Helderseweg met de opritten naar de Huiswaarderweg. Verwijdering van verkeerslichten zou hier de doorstroming verbeteren en meteen worden brandstofverbruik en beheerskosten verlaagd.

Zaanstad heeft op 11 mei haar verkeerslichten aangesloten op de centrale van de provincie, in navolging van Heemstede en Haarlem. De provincie stelt dat overname de doorstroming verbetert. De VVD Alkmaar wil graag weten hoe haar college dit ziet.

De fractie stelt dat de lichten bij het kruispunt N245/N508 nog steeds niet goed afgesteld zijn. Vooral verkeer tussen de Huiswaarderweg en de N245 richting Schagen en vice versa wordt regelmatig onnodig vertraagd. De luchtkwaliteit bij Vroonermeer is al niet heel goed, blijkt uit metingen. Ook die zou verbeterd worden met een goede afstelling. De VVD grapt dat verkeerswethouder Nagengast zelf een uurtje gaat posten.

Pin It
Bekeken: 4016x
https://ee.itk.ac.id/data/