Alkmaar, 15 november 2012. Een band is meer dan de som der delen. Dat is zeker het geval bij Moke, al jaren zorgt de chemie van de vijf muzikanten voor de unieke Moke sound. Na lange tijd van afwezigheid toert de band dit najaar met een nieuw album, Collider genaamd. Collider staat voor elf nieuwe songs met een kleurrijke sound. Dit is het ultieme resultaat van samenwerking met topproducer Gordon Groothedde en hun nieuwe platenlabel Cloud 9 Music.

Moke werd bekend bij het grote publiek in 2007. Tijdens het seizoen 2007/2008 was zij de huisband van De Wereld Draait Door. Twee jaar later kwam het eerste album 'The Long & Dangerous Sea' met daarop de hits 'Switch' en 'Love My Life', uit. Na het denderende slot van de 'Long & Dangerous Tour' in een bomvolle Heineken Music Hall, heeft Moke de grote vaderlandse poppodia alweer twee jaar niet betreden, maar dit najaar toert de band met hun nieuwe album Collider door heel het land. Op vrijdag 23 november doet Moke ook Alkmaar aan en geeft een concert in Podium Victorie.

Moke is met Collider een geheel andere weg in geslagen. Collider betekent 'deeltjesversneller'. Volgens Moke's frontman Felix Maginn, heeft zowel de samenwerking tussen de bandleden onderling en de samenwerking met Moke en producer Gordon Groothedde, de deeltjesversneller in gang gezet. Moke en Gordon 'collide' als het ware. Het resultaat is dit album met deze unieke sound en dat vindt alleen plaats in deze samenstelling,' stelt Maginn tevreden vast.

'We zijn teruggegaan naar de band, dit is Moke zoals wij nu willen zijn. Er is geen orkest ditmaal en de balans tussen gitaren en toetsen is optimaal geworden. Qua thematiek is er weinig veranderd, zij het dat de invalshoek weer anders is. Maginn schrijft doorgaans heel persoonlijk, over zichzelf, zijn leven, de band. Ook de bagage die Moke heeft meegenomen van zijn theatertour, zorgt nu voor rijkere tinten. Dat er nu ook kinderen zijn bijgekomen in het bandleven zal daar onbewust ook aan hebben bijdragen.

Moke stond altijd voor een band in zwart-wit, stelt Maginn, maar Collider laat horen dat er meer nuance is. Behalve met een kleurrijker geluid, verschijnt het album ook op een ander label, namelijk Cloud 9, de nieuwe popdivisie van dancegigant Armada Music.

 

Pin It
Bekeken: 1041x