Alkmaar, 15 november 2012. Komende week is er weer veel te doen bij Provadja. Naast films zijn er drie voorstellingen waar de aandacht naar uit gaat. Op donderdag 22 november zullen er 'ongehoorde stukken' te horen zijn van Margriet Hoenderbos, onder de noemer 'Postume Premières. Op vrijdag 23 november zal er een 'hysterische BigBrothervariant' te zien onder de titel 'De Confirmisten'. En op zaterdag 24 november treedt Phoenix3 op, a.k.a. de Johan Kuizinga Band.

In 2010 overleed Margriet Hoenderdos (1952) nadat ze geruime tijd ziek was. Zij was de eerste vrouw ooit in Nederland die de Prijs voor Compositie behaalde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij componeerde werken voor ensembles, solostukken en orkest en ook voor theater en film. De tot nog toe 'ongehoorde stukken', gecomponeerd tussen 2004 en 2010, geven tezamen een representatief beeld van het oeuvre van Hoenderdos. Ter ere van haar zestigste geboortejaar organiseert Stichting Het Nieuwe Zuiden in 2012 een concertserie, waarin verschillende werken van haar in wereldpremière zullen gaan. Ook zullen er voor deze concertserie vier nieuwe composities in dezelfde bezetting van tijdgenoten worden uitgevoerd, geestverwanten en inspiratiebronnen als Ton de Leeuw en John Cage. De muziek wordt verzorgt door Esther Kooi, Marianne Smit en vele anderen. Aanvang is om 20:15 uur.

De Conformisten wordt onder andere uitgevoerd door Eva Duijvestein, Rick Paul van Mulligen. Het gaat om vier BN-ers in een hysterische Big Brothervariant. Harrie (45) is een grote vis in de troebele vijver van het omroepenbestel. Zit daar gebeiteld tot z'n pensioen. Dacht ie. Want nu staat ook zijn carrière op de tocht. Omdat ie door de netmanager te intellectualistisch is bevonden. Klinkklare onzin; Harrie leest zelden een boek. Harrie heeft gelukkig al gauw een mooi format bedacht om weer in het gevlei te komen. Vier BN-ers een week opsluiten, in een afgetrapt appartement in Slotervaart. Omdat Harrie er desondanks weinig fiducie in heeft dat het resultaat meteen spontaan inhoudelijk wordt, heeft 'ie schrijver Bas gevraagd het een en ander te scripten. Een cabaretier, presentatrice, een excuus-bimbo en een veelgevraagd leverancier van oneliners zijn de BN-ers van dienst, maar na de tweede dag breekt de pleuris al uit. Met grote gevolgen. Aanvang om 20.15 uur.

 

Johan Kruizinga (zang en gitaar), Merik Spitteler (zang en piano) en Menno Bruin (zang en gitaar)vormen gedrieën Phoenix3 en spelen popmuziek uit de jaren '60 en jaren '70. Het was een opmerkelijke plek en tijd: Los Angeles, het begin van het singer-songwriter tijdperk van die periode, met als hoogtepunt het grote succes van The Eagles met Hotel California. Een tijd van songs, de Californische zon, spijkerbroeken, genialiteit en hebzucht. De opkomst van Joni Mitchell, Crosby Stills Nash and Young, The Eagles, James Taylor en Jackson Browne. Phoenix3 heeft zich laten inspireren door dit fantastische tijdperk uit de popgeschiedenis. In intieme setting neemt het trio u mee langs de mooiste nummers uit het repertoire van de Singer-Songwriters en Cocaine Cowboys uit de LA Canyons. Liedjes als Carolina in my mind, Our house, Rosie, Teach your children roepen een groot kippenvelgevoel op! Aanvang om 20.15 uur.

Pin It
Bekeken: 1276x