Naar aanleiding van een memo aan de gemeenteraad over verkeerslichten in Alkmaar heeft de VVD vragen gesteld aan het college. De VVD is namelijk van mening dat verkeerslichten een middel zijn om de verkeersveiligheid te waarborgen als er geen betere opties zijn. Waar verkeerslichten niet noodzakelijk zijn zouden ze moeten worden verwijderd, aldus raadslid Stefan de Haan.

De VVD denkt dat op enkele locaties in Alkmaar het verkeer heel goed zelfredzaam kan zijn, zoals het kruispunt Bergerweg-Robonsbosweg en de kruispunten van de Helderseweg met de opritten naar de Huiswaarderweg.

De partij vraagt het college daarom een quick scan te doen naar het nut en de noodzaak van verkeerslichten zodat die op plaatsen waar het verkeer zelfredzaam kan zijn kunnen worden verwijderd.

Ook wil de partij weten of het college bekend is met het feit dat de gemeentes Zaandam, Heemstede en Haarlem de verkeerslichten hebben aangesloten op de centrale van de provincie. Volgens de provincie zou hiermee de doorstroming worden bevorderd. De VVD vraagt zich af of hier ook voor Alkmaar mogelijkheden liggen. Als laatste vraagt de partij het college om de verkeerslichten op de Huiswaarderweg beter te laten afstellen.

Pin It
Bekeken: 4143x
https://ee.itk.ac.id/data/