Alkmaar, 16 november 2012. Huisartsenpraktijk Van Philips vestigt zich op 23 november 2012 in het nieuwe Gezondheidscentrum De Entree aan Geert Groteplein 28A, te Alkmaar, aan de rand van de wijk Alkmaar Nieuw Zuid (Overdie). Hierdoor is dokter Van Philips de eerste huisarts voor deze wijk sinds de jaren '90. Het kleine team biedt laagdrempelige, betrokken en innovatieve huisartsenzorg. De praktijk leidt nieuwe huisartsen op via het AMC. Van Philips doet naast huisartsenzorg ook echografie, de eerste en enige huisarts in Alkmaar en omgeving die dit dichtbij de mensen thuis aanbiedt. Tegenwerking van verzekeraar Univé maakt dat er 2,5 jaar geen contract is voor deze dienstverlening, ondanks 150 patiëntenhandtekeningen. Voorts behoren reisvaccinaties, hartritmediagnostiek en kleine chirurgie tot het zorgaanbod.

Met de komst van Huisartsenpraktijk Van Philips komt een einde aan vele jaren dat de wijk Alkmaar Nieuw Zuid zonder huisarts zit. De gemêleerde inwoners en aangrenzende wijken in Alkmaar Zuid, Alkmaar Centrum en Heiloo behoren tot de doelgebieden van de praktijk. Met apotheek De Eenhoorn, die er sinds 22 oktober zetelt, en de paramedici van de eerste verdieping wil Van Philips participeren in gezondheidsbevorderende zorgprojecten. De moderne en splinternieuwe praktijkruimte op de begane grond, onder architectuur van Frans Tauber, toont een warme, functionele en uitnodigende ruimte, die een afspiegeling van de kernwaarden van de praktijk vormt.

De praktijk is open voor nieuwe patiënten en wil groeien om op termijn een tweede huisarts aan te trekken. Naast Van Philips werkt er een vrouwelijke (huis)arts. De deuren voor het publiek gaan open op maandag 26 november 2012.

Pin It
Bekeken: 1769x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/