Alkmaar, 16 november 2012. Het lijkt onontkomelijk dat Provadja de deuren gaat sluiten. De gemeente Alkmaar heeft in zijn begrotingsakkoord 2013 en meerjarenraming aangegeven te gaan bezuinigen op culturele investeringen, en het gevolg is dat het centrum aan het Verdronkenoord volgend jaar 10 procent minder subsidie zal krijgen. Voor het jaar 2014 wordt er zelfs voor 70 procent gekort en in 2015 zal de gemeente helemaal niets meer overmaken. Echter, zoals het er nu voor staat, zal Provadja het jaar 2014 al niet eens meer halen.

Het culturele centrum bestaat 43 jaar. De afgelopen 31 jaar was het gevestigd aan het Verdronkenoord. In al die tijd is het een begrip geworden in Alkmaar dankzij net iets andere films, muziek en theater. Maar niet vanwege winstgevendheid. In een rapport uit oktober 2011 is te lezen dat er voor 2012 een tekort was begroot van 548.285 euro. Vervolgens zou het dalen naar 321.756 euro in 2016. In de berekening was een verhuizing naar het pand van de Harmonie opgenomen, met een inrichting voor drie zalen om zich als premièretheater te kunnen profileren. Dit zou volledig gefinancierd worden uit giften en fondsen. De gemeente had een second opinion laten doen en kwam voor 2016 uit op een begrotingsgat van 33.000 euro extra. Een conclusie was dat publieksinkomsten te optimistisch waren voor deze tijd van crisis. Er stonden echter ook suggesties voor bezuinigingen in en een betere exploitatie. 

Het jaar 2012 heeft blijkbaar niet voldoende verandering ten tonele gebracht. Wanneer er dus niet alsnog duidelijk meer inkomsten gegenereerd gaan worden, zal het doek bij Provadja op 1 januari 2014 definitief vallen.

 

Pin It
Bekeken: 1512x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/