Alkmaar, 17 november 2012. Vandaag mocht AZ de reis maken naar Groningen om het, voor de eredivisie, op te nemen tegen FC Groningen. Coach Verbeek kon vandaag niet beschikken over Viktor Elm vanwege een voetblessure. In zijn plaats speelde Steven Berghuis.
De eerste helft begon in balans. Beide teams begonnen rustig aan het duel. Na tien minuten begon AZ regelmatig gevaarlijk voor het doel te komen. Vooral een kopbal van Johann Berg Gudmundson werd prachtig uit het doel gehouden door de keeper van FC Groningen Luciano.In de 22e minuut kopte Markus Henriksen de bal net langs het doel, maar toen was AZ al enkele malen gevaarlijk geweest en hing een doelpunt in de lucht. In de 25e minuut kreeg FC Groningen een heel grote kans toen Andraz Kirm alleen voor de keeper kwam te staan. Het schot werd weggewerkt door Esteban. In het laatste kwartier werd FC Groningen gevaarlijker en konden ze meer ballen voor het doel van Esteban krijgen. Een doelpunt bleef uit, voor beide teams in de eerste helft.
AZ begon de tweede helft goed, maar FC Groningen wist in de 57e minuut te scoren. Tim Sparv wist de bal goed te raken na een vrije trap. 1-0. Vanaf dat moment was AZ op zoek naar de gelijkmaker. In de 72e miinuut trof Adam Maher, naa een schijnbaar een-tweetje met Jozy Altidoer, doel. 1-1. Az was weer terug in de wedstrijd. Beide teams probeerde het gelijkspel te doorbreken, maar kansen werden, aan beide kanten, niet succesvol afgerond. In de laatste seconden kreeg AZ nog een vrije trap dicht bij het doel van Groningen, maar Jozy Altidore wist het doel niet te raken. Daardoor werd de wedstrijd bij een stand van 1-1 afgefloten.
Door dit gelijkspel blijft AZ op de 12e plaats in de eredivisie. AZ ontvangt het Rotterdamse Feyenoord in eigen stadion op 25 november voor de volgende wedstrijd voor de eredivisie.

Bekeken: 1238x