Alkmaar, 19 november 2012. Vorige week vierde de Alkmaarse Mixed Hockeyclub zijn jubileum op feestelijke wijze. Op 16 november haalde de club de speciale leeftijd van honderd jaar. Het meest bijzondere deel van de festiviteiten vond plaats in het gemeentehuis. Tijdens een receptie mocht burgemeester Bruinooge, namens de koningin, de koninklijke onderscheiding aan de club 'overhandigen'. Het clubbestuur ontving de bijbehorende zilveren penning en oorkonde. Voor oud-voorzitter Jos de Moel kreeg het jubileum een persoonlijk tintje. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste.

Ruim anderhalve week was er meer goed nieuws. De nu dus 'Koninklijke' AMHC was met de gemeente in gesprek over hun accommodatie. Ruim een week geleden kreeg de club al te horen, dat de oorspronkelijke plannen om de Hoeverweg dwars over het terrein te leggen van de baan zijn. Het ziet er dus naar uit dat de 1200 leden de komende 10 tot 20 jaar hun sport gewoon aan de Olympiaweg kunnen blijven beoefenen. Tijdens de besprekingen liggen ook plannen op tafel voor een nieuw parkeerterrein. Daarnaast heeft de provincie de wens uitgesproken om een fietspad aan te leggen achter ons clubhuis. Het fietspad volgt de waterloop naar Egmond aan de Hoef en vandaar door naar het strand.

Nu er niet meer gesproken hoeft te worden over verhuizing, kan de club zich richten op de huisvesting. Het huidige gebouw is gemaakt voor ongeveer 600 leden en volstaat dus allang al niet meer. Daarnaast is de indeling van de begane grond onpraktisch. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat geloofsovertuiging nog groot belang had. AMHC was destijds protestants en leefde samen met de katholieke Terriers. Er wordt met twee architecten gekeken naar hoe het pand verbouwd kan worden en wel zonder dat er een contributieverhoging aan te pas komt. Daarbij wordt ook gekeken naar de wensen van de clubleden.

Pin It
Bekeken: 929x