Alkmaar, 20 november 2012. De coalitie in de gemeenteraad van Alkmaar is door het uittreden van OPA-raadslid Bart van Groen zijn meerderheid van 19 tegen 18 zetels kwijt. Groenlinks ziet nu mogelijkheiden voor een koersverlegging. De oppositiepartij bestempelt het door de huidige coalitie gevoerde beleid als een wurggreep, waarbij niet-college-partijen buitengesloten werden. "Het actief meedenken werd door de collegepartijen niet op waarde geschat. Alkmaar staat de komende jaren voor enorme bezuinigingen en decentralisaties," laat fractielid Feiko van der Veen weten. "Ieders bijdrage is hard nodig." Nadat Van Groen bij OPA vertrok, zette hij de eenmansfractie Bruisend Alkmaar op. Deze wordt automatisch bij de oppositie ingedeeld, waardoor feitelijk een college met een minderheid van 19 tegen 18 ontstaat. Een bijzondere situatie. 

De coalitie zoekt nu verbonden, ook bij raadsleden die volgens Van der Veen tot voor kort 'verketterd werden'. Maar, vindt Groenlinks, simpel aanschuiven bij het huidige college verandert niets aan de huidige rancuneuze bestuurscultuur. "Het huidige college staat nu voor de opgave de eigen politieke agenda te relativeren, de luiken te openen en op open wijze met de gehele gemeenteraad van gedachten wisselen." aldus Feiko van der Veen. "Bijstelling van beleid ligt daarbij voor de hand en het hoopt dat door een koersverlegging kwetsbare burgers ontzien worden en prestigeprojecten achterwege blijven."

De website van OPA toont voor alsnog geen nieuwsberichten over welke tactiek de partij er nu op nahoudt, behalve dat het de kiezers die steun gaven aan Van Groen zal blijven vertegenwoordigen. Ook de VVD, D66, en oppositiepartijen PvdA en Leefbaar Alkmaar laten via hun websites nog niets los.

Pin It
Bekeken: 1421x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/