Alkmaar, 21 november 2012. In de vergadering van de Programmaraad Alkmaar op woensdag 14 november heeft het haar definitieve radio- en TV- advies neergelegd voor UPC. Ten opzichte van het vorige advies heeft er een aantal wijzigingen plaats gevonden. Bij de TV zal MTV worden geadviseerd boven Animal Planet/TLC. Bij de radio zijn er 3 wijzigingen. Medi 1, WDR Funkhaus Europa en BBC Worldservice zullen niet meer geadviseerd worden en vervangen worden door Radio France Internationale, FIP en BBC 1. John van der Rhee, voorzitter van de Programmaraad Alkmaar, is blij met het voorlopige advies dat er ligt; "In deze tijd van digitale pakketten blijft het noodzakelijk om voor de analoge radio en televisie met een gedegen en pluriform advies te komen." 

De programmaraad Alkmaar dient een pluriform pakket van 25 radiozenders en 15 TV–zenders te adviseren aan UPC. Volgens de mediawet dient UPC deze zenders door te geven. Van de vijfentwintig radiozenders moeten er zeven verplicht worden gekozen en aangevuld worden met tenminste twee Nederlandstalige Belgische VRT-radiozenders. Voor TV geldt een aantal van zeven. Dit zijn de zogenaamde Must Carry zenders. Naar eigen inzicht vult UPC deze aan tot het standaardpakket voor radio en TV.

Het voorlopig Radio-advies staat vanaf vandaag op de website van de Programmaraad Alkmaar, maar is hieronder ook al te vinden. Inwoners kunnen hun reacties op het radio-advies tot woensdag 2 januari 2013 indienen. Op woensdag 9 januari 2013 zal de programmaraad haar adviezen 2012/ 2013 definitief maken. De openbare vergadering vindt plaats om 20.00 uur in de Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar.

Het voorlopige basis Radio-pakket 2012/2013 bestaat sowieso uit: Radio 1, Radio 2, Radio 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio Noord-Holland (RTV-NH) en Alkmaar Centraal. 

Dan zijn voorgesteld de Nederlandstalige Belgische VRT-zenders: VRT 1, VRT 3 Klara en VRT Studio Brussel.

De overige zenders zijn: BNR, BBC 1, BBC 2, Radio France Internationale, Deutschlandfunk, TRT FM, Sublime FM (voorheen Arrow Jazz FM), Concertzender, FunX, Arrow Classic Rock, Wild FM, FIP, RadioNL, 100%NL en WDR4.

Het voorlopige basis TV-pakket 2012/2013 bestaat sowieso uit: Nederland 1, 2 en 3, VRT TV1, Ketnet/Canvas, TV Noord-Holland en Alkmaar Centraal. 

Overige voorgedragen tv-zenders: ARD 1, BBC 1, TV 5 Monde, CNN International, Brava NL, Eurosport, Nickelodeon, MTV

 

Pin It
Bekeken: 1457x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/