Alkmaar, 23 november 2012. Meer dan 2.300 tweedejaars vmbo-leerlingen afkomstig van ruim 20 scholen uit Noord-Holland Noord maken tussen 26 november en 7 december nader kennis met de bouw. Via boeiende vakdemonstraties en aantrekkelijke doe-activiteiten ontdekken ze wat de bouw hen allemaal te bieden heeft. 'Wonen, de spil waar alles om draait'. Dat is de naam van de onder scholieren populaire bouw- en techniekmanifestatie die dit jaar voor de 13e keer wordt gehouden. Bij de Bouw- en Techniek Campus (W.M. Dudokweg 66 in Heerhugowaard) steken tot en met vrijdag 7 december dagelijks tientallen tot honderden leerlingen de handen uit de mouwen.

Oriëntatie op studie- en beroepskeuze vormt in het tweede vmbo-leerjaar een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Door leerlingen en docenten van dichtbij kennis te laten maken met de vele technische beroepen binnen de bouw, is 'Wonen, de spil waar alles om draait' een prima evenement om beter geïnformeerd een beroepskeuze te laten doen.Binnen een tijdsbestek van 2 uur mogen de leerlingen tien verschillende (technische) opdrachten uitvoeren die de dagelijks bouwpraktijk zo dicht mogelijk benaderen. Dit varieert van hout verwerken en woning inrichten tot calculeren en 'autocad-tekenen'. Tussendoor laten 'echte' vaklieden bovendien af en toe hun kunsten zien.  

Het project is een samenwerking tussen Bouwend Nederland Noord-Holland Noord en ESPEQ Opleidingsbedrijven. Daarnaast verlenen diverse organisaties zoals Fundeon, BouwTalent NH, Horizon College en ROI Noord-Holland hun medewerking aan het evenement. Doel van de organisatoren is jongeren te laten zien hoe leuk en veelzijdig werken in de bouw is. Over enkele jaren ontstaan in de bouw veel vacatures.

Foto: Zelf aan de slag tijdens de manifestatie.

techniek en_bouw_manifestatie

Pin It
Bekeken: 1665x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/