Alkmaar, 26 november 2012. Het jeugdkarateteam van Tom van der Kolk uit Alkmaar heeft afgelopen zaterdag voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitstekende prestaties neergezet op het Nederlands Kampioenschap Karate kata in Zoetermeer. Slechts zeven karateka's uit het team namen aan deze editie deel, maar zij wisten drie medailles te veroveren: wederom een Nederlands Kampioen en daarnaast werd een zilveren en een bronzen medaille gewonnen. Sacha Kruijer pakte voor maar liefst de derde keer de titel. In dezelfde leeftijdscategorie (12/13 jaar) pakte Ikrame Bounab de bronzen medaille en Timo Zwanenburg haalde het zilver binnen in de categorie jongens 10/11 jaar.

De intensieve trainingen van meervoudig Nederlands Kampioene Nadia Bosch en Sander Huntelerslag hebben geleid tot heel wat podiumplaatsen op diverse nationale en internationale toernooien. Alleen al tijdens de laatste vijf edities van het NK behaalde het team 19 medailles: 7 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles. De drie jeugdige medaillewinnaars hebben al een prachtige staat van dienst, want een deel van die medailles is van hen. Sacha mocht zich al twee keer eerder Nederlands Kampioene noemen en ze werd al twee keer tweede. Ook Timo won eerder al twee keer goud en een keer brons en dit keer dus zilver. Voor Ikrame was het ook haar tweede NK-medaille: in 2010 behaalde zij al de zilveren medaille.

Het team vormt een hechte groep, doordat ze al jaren met elkaar trainen. De meeste karateka's in het team zijn op 6 of 7-jarige leeftijd begonnen. Inmiddels is de eerste lichting begonnen aan een nieuwe uitdaging: het behalen van de zwarte band. Recent zijn zij begonnen met de voorbereidingen voor het examen. Naar verwachting gaan zij – als eerste door sportinstituut Tom van der Kolk opgeleide karateka's - eind 2013 op voor de eerste Dan.