Alkmaar, 26 november 2012. Al was het geen beste wedstrijd en liepen de gemoederen hoog op in de beladen pot, de meiden van zaalvoetbalploeg Plubos toch zeer blij met hun eerste winst van het seizoen. Het leverde drie zeer belangrijke punten op tegen nieuwkomer en sluitpost van de ranglijst AORC. Nota Bene speelster Ilja van de Deure en coach Fien Timisela, beiden vorig jaar nog actief bij Plubos, moesten de zaal verlaten. Het was een emotionele wedstrijd waarbij een motivatiepraatje niet nodig leek. De spanning zette zich duidelijk vast in de lichamen van de speelsters; ze waren traag en sprongen slordig om met de verkregen ruimtes na balverovering van onder andere Mirjam van Dijk.

Coach Ron Admiraal stak tijdens de eerste time-out de meiden denkbeeldige Spaanse pepers toe, wat echter weinig aan de situatie veranderde. AORC was ook niet bij machte het de verdediging van Plubos werkelijk moeilijk te maken. Beide keepsters hoefden maar een enkele keer in actie te komen. De eerste helft werd dan ook beëindigd met een troosteloze 0-0. De tweede helft kwam AORC goed uit de startblokken en Plubos liet zich meerdere malen in het centrum verrassen. Keepster Nanouk Groentjes en haar verdedigers moest nog een aantal keren wat snelle ingrepen doen om de bal uit het doel te houden. Aan de andere kant werden aanvallen niet goed uitgespeeld en stond de AORC-keepster in de weg.

Halverwege de tweede helft kreeg van der Deure haar tweede geel. Weinig toeschouwers begrepen de situatie aangezien AORC op dat moment een vrije trap kreeg. Het incident had echter al eerder plaatsgevonden waarbij Rianne Schoonhoven het slachtoffer was maar de voordeelregel werd toegepast. Tijdens de tijdstraf ontstond nog meer commotie en werd ook coach Timisela de deur gewezen. Plubos had daarna nog lang nodig maar profiteerde in de laatste seconden toch van de overtalsituatie. Deborah Cordes maakte zo de 1-0.

AORC pakte het goed op en maakte het Plubos nog aardig lastig. In een combinatie tussen Bianca Webeling, Brigitte Pluijmers en Mirjam van Dijk was het Plubos die nu wel goed gebruik maakte van de verkregen ruimte. Van Dijk legde netjes de bal op tijd breed en verschalkte daarmee de keepster, waarna Brigitte het net vond en de winst veilig stelde. Ondanks dat teller van overtredingen op 5 tegen 5 stond kwam het niet meer tot een 10-meter trap en waren de drie punten veilig. Daarnaast was keepster Groentjes zeer content met het voor het eerst volledig schoon houden van haar doel in dit seizoen.

Pin It
Bekeken: 1039x