Alkmaar, 29 november 2012. Het Jan Arentsz College was een van de 110 scholen die BNN heeft aangeschreven om een reality-programma bij te gaan maken. Al deze scholen hebben vriendelijk bedankt de zesdelige documentaireserie. Op drie na, en de Alkmaarse school is daar eentje van. De bedoeling is dat het dagelijks leven met 35 camera's vastgelegd wordt. Gisteravond werden zo'n zestig belangstellende ouders ingelicht over de plannen, terwijl de media geweerd werden. Het NHD heeft echter wel enige reacties kunnen vastleggen en deze blijken nogal verdeeld te zijn.

Het plan is om de 35 camera's op te hangen in de klaslokalen, maar ook in de aula, de kantine, en de lerarenkamer. Van maximaal vier camera's kunnen tegelijk beelden vastgelegd worden. Het materiaal mag niet zonder explicitiete toestemming uitgezonden worden, en alles wat afgekeurd is wordt achteraf vernietigd. Desalniettemin was de reactie van de 110 scholen overweldigend negatief, met vooral nog in gedachten de omstreden RTL-serie 'Tussen leven en dood', die bij het VU ziekenhuis opgenomen was. Ook de ouders van Jan Arentsz leerlingen hadden hun reserves. Men vond het ook opmerkelijk dat later vanalles in beeld kan komen, maar dat er tijdens de voorlichting geen pers bij mocht komen, op aandringen van BNN. Ook lijkt het tegenstrijdig om jeugd te waarschuwen voor de moderne media, en ze vervolgens vol in beeld te vereeuwigen.

Pin It
Bekeken: 1487x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/