Alkmaar, 30 november 2012.De medicatiepoli van Brijder is definitief vijf ochtenden per week open in plaats van drie. Dit is besloten na een geslaagde proefperiode van bijna een jaar. De proef was ingesteld om overmatig gebruik en het verhandelen van methadonpillen te voorkomen en daarmee de overlast voor de bewoners van de Spoorbuurt weg te nemen. Dankzij de proef is die overlast teruggebracht tot vrijwel nihil. "Het leidt tot een verhoogde therapietrouw en verlaagt daarmee het risico op handel in methadonpillen. Daardoor is de overlast voor bewoners van de Spoorbuurt vrijwel verdwenen. Een ander positief effect is dat de verbeterde spreiding van methadonverstrekking resulteert in stabilisering en zelfs vermindering van het gebruik van andere middelen. Twee positieve effecten dus. Ik ben tevreden met het behaalde resultaat," aldus Martin Hagen (Trots op Nederland), wethouder Integrale Veiligheid.

In de medicatiepoli wordt methadon verstrekt in pilvorm. Een klein deel van de cliënten verkocht de verstrekte pillen en veroorzaakte daardoor overlast. Daarom is tijdens twee proefperiodes geëxperimenteerd met méér openingsdagen. Omdat het gewenste effect is behaald, is de poli nu doordeweeks open van 9.00 tot 13.00 uur. Een groot deel van de cliënten die gebruik maakt van de medicatiepoli functioneert goed: deze cliënten hebben een huis, werk en/of een gezin. De politie heeft medio 2011 een nulmeting gehouden over drugsgerelateerde overlast in de Spoorbuurt. Ze deed dat opnieuw in januari 2012 na de eerste, en na de tweede proefperiode afgelopen najaar. Als gevolg van de positieve resultaten zijn de openingsdagen en -tijden nu definitief vastgesteld.

Pin It
Bekeken: 1219x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/