Alkmaar, 30 november 2012. Zondag 9 december gaat een unieke dag worden voor de mountainbikegeschiedenis in Noord-Holland. De eerste Rabotopwedstrijd  zal worden verreden op een gedeelte van het mooiste parcours van Nederland; het parcour van Schoorl. In het wedstrijdparcours is ook een stuk van de nieuwe, toekomstige route van Schoorl opgenomen. Mountainbikers die weinig op hebben met modder zullen zich verheugen op de wedstrijd. Na vele natte, modderige Rabotopjes in de vette klei is zondag 9 december de altijd droge zandgrond van Schoorl het decor voor deze populaire wedstrijdenreeks.

De organisatie houdt het parcours nog even geheim. Wat ze wel willen verklappen is dat de Start/Finish op de Bokkenweide zal plaatsvinden en dat het een echt mountainbikeparcours zal worden met alle elementen. Er zal ongeveer 1 kilometer nieuwe route in het wedstrijdparcours worden opgenomen. Het is een soort van officieuze opening van 'Het Nieuwe Schoorl'. Op de website van MTB-Noordwest is hier iets van te zien in een Youtube-filmpje. Ook de het inschrijfpunt zal op de Bokkenweide zijn.

Na de branden van de afgelopen jaren zal Staatsbosbeheer binnenkort starten met het kappen van dit verbrande gedeelte waar de mountainbikeroute door slingert. Een groot gedeelte van de populaire mountainbikeroute zal dan verplaatst moeten worden om de oorspronkelijke lengte weer terug te geven en zodoende voldoende uitdaging te bieden voor de recreatieve- en sportieve fietsers.

Voorinschrijving voor de Rabotopwedstrijden is niet mogelijk, maar men kan voor een vlot verloop wel het inschrijfformulier downloaden en alvast invullen. MyLaps-chips kunnen gebruikt worden. Ga voor meer informatie over lidmaatschap, inschrijving reglementen en parkeren naar de website van MTB-Noordwest.

Foto: Bikers van MTB-Noordwest in actie

MTB Noord-Holland_actiefoto

Pin It
Bekeken: 1356x