Alkmaar, 30 november 2012.Op zondag 24 maart komt Radio 538 voor War Child naar Alkmaar. Vele Alkmaarders zijn al bezig om hiervoor acties op touw te zetten, zo ook de man die zowel voor Alkmaar als voor War Child erg belangrijk is: Marco Borsato. Speciaal voor 538 en War Child is bij Elhorst Eten & Drinken aan de Laat het broodje 'Bella Carpaccio Borsato' samengesteld, naar recept van de beroemde Alkmaarse zanger. Het broodje is inmiddels te bestellen. De netto-opbrengst van deze actie, die op 24 maart met veel livemuziek z'n hoogtepunt beleeft op het Waagplein, komt deze keer geheel ten goede aan oorlogskinderen.

Marco Borsato, die zelf ooit werkzaam was als kok, heeft speciaal voor de actie zijn versie van het klassiek Italiaanse gerecht prijsgegeven. Borsato: 'Carpaccio is een voorgerecht dat in 1950 bedacht is door de Venetiaanse bareigenaar Giuseppe Cipriani. Hij doopte het gerecht carpaccio omdat de rode kleur van de rauwe plakjes ossenhaas hem deden denken aan de werken van de schilder Vittore Carpaccio. Harry's bar, de bar van Cipriani, bestaat tegenwoordig nog steeds, maar een broodje carpaccio kost daar nu meer dan 100 euro. Omdat dat wel erg duur is en Venetië bovendien niet erg om de hoek ligt, maak ik de broodjes nu gewoon zelf!

Er zijn op deze wereld honderdduizenden kinderen die door oorlogsgeweld van hun ouders gescheiden zijn geraakt. De gevaren die deze kwetsbare kinderen bedreigen zijn talrijk. Veel van hen belanden in de prostitutie of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen op een veilige plek hun ervaringen kunnen verwerken en weer kind kunnen zijn. Al eerder werkten Elhorst eten & drinken samen met Marco Borsato voor War Child. Ook haalde Elhorst al diverse keren het nieuws met ludieke acties, zoals het bereiden van het grootste broodje kaas, maar ook met de onderscheiding voor het lekkerste broodje van 2011/2012.

Pin It
Bekeken: 1018x