Alkmaar, 5 december 2012. Begin volgend jaar zal de gemeente Alkmaar door de hele stad heen 52 AED's opgehangen. Dit zijn defibrillatorapparaten, waarmee men dus het hart doormiddel van schokken weer op gang zou kunnen brengen. De apparaten hebben een duidelijke handleiding. Er komen 30 apparaten op bedrijventerreinen te hangen en 22 in woonwijken. De AED's die op terreinen moeten komen zijn er al wel, maar als bedrijfseigendom en hangen binnen in panden. De gemeente heeft de bedrijven bereid gekregen hun apparaten buiten op te laten hangen. De andere worden aangeschaft. Zo'n 500 vrijwilligers worden opgeleid om met de apparaten om te kunnen gaan. 

Onderzoeken hebben uitgewezen dat een persoon met een hartstilstand een vergroting van overlevingskans heeft van tussen de 50 en 70 procent, als er binnen zes minuten adequaat gehandeld wordt. Daarbij hoort het gebruik van een AED. Wethouder Hagen geeft toe dat nog niet alle bedrijven medewerking hebben verleend. Zij worden benaderd, en de kasten waar de AED's in moeten hangen worden aangeschaft. Het blijkt dat bedrijfshulpverleners zich dikwijls beschikbaar stellen om vrijwilliger te zijn. Dat scheelt meteen weer opleidingskosten. Wie geïnteresseerd is om vrijwilliger te worden, kan zich melden via de Veiligheidsregio.

Pin It
Bekeken: 1812x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/