Alkmaar, 6 december 2012. Gezien de huidige weersomstandigheden is het geen overbodige luxe om strooizout te kunnen gebruiken. De afdeling Stadswerk heeft al diverse keren gestrooid. Via twitter houden zij alle inwoners op de hoogte van eventuele kans op gladheid en wanneer er gestrooid wordt. Vanaf vandaag tot eind maart kunnen Alkmaarders strooizout ophalen bij de afvalbrengplaats aan de Kitmanstraat 26. Men kan gratis per huishouden maximaal 5 liter halen. Het is uitsluitend bestemd voor particulieren. Bij het ophalen wordt een geldig legitimatiebewijs gevraagd.

Deze winter beschikt de gemeente over nieuwe borstels om de fietspaden en bussluizen extra goed sneeuwvrij te kunnen houden. Ook is er een borstel aangeschaft voor grotere wegen. Daarnaast zijn de strooiroutes geoptimaliseerd en is de capaciteit van de strooiwagens uitgebreid. Alkmaar verwacht hiermee optimaal voorbereid te zijn op de komende winterperiode.

Wethouder Duurzaamheid & Bereikbaarheid, Jan Nagengast (CDA): 'Het verstrekken van gratis strooizout is een service van de gemeente. De veiligheid op straat is belangrijk, maar ook om het milieu moet gedacht worden. De af te halen hoeveelheid zout is daarom beperkt. Wij roepen mensen op om bewust om te gaan met het strooien van zout'. Overgebleven strooizout kan volgende jaren ook nog gebruikt worden. Het heeft pas effect wanneer erover gelopen of gereden wordt, dus overal strooien is niet nodig. Er is maar een klein beetje nodig om effect te hebben en zo wordt het milieu gespaard.

De gemeente roept alle inwoners op om bij winterse omstandigheden zelf zo goed mogelijk de eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Bij het strooien is het belangrijk om handschoenen te dragen, een schepje te gebruiken en na afloop de handen te wassen, en om kinderen weg te houden bij het zout. Strooizout is niet geschikt voor consumptie en dient altijd vochtdicht bewaard te worden, anders gaat het klonteren. Het is belangrijk om eerst de stoep of straat sneeuwvrij te vegen en te kijken of strooien dan nog wel nodig is. Goten en rioolputten horen ook vrij te zijn van sneeuw en ijs. Om dikke ijslagen begaanbaar te maken kan er zand gestrooid worden. 

 

 

Pin It
Bekeken: 2421x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/