Noord-Holland Noord, 6 december 2012. Vanavond om 17.40 uur besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan Burgernet. Daarna wordt de uitzending elk uur herhaald. Sinds de invoering van Burgernet in Noord-Holland Noord medio 2011, hebben zich al ruim 35.000 deelnemers aangemeld. Al deze deelnemers vormen extra ogen en oren voor de politie en helpen zo mee met de opsporing van bijvoorbeeld vermiste kinderen, of verdachten van misdrijven. Het succes van Burgernet is te danken aan haar deelnemers: betrokken bewoners die helpen hun eigen leefomgeving veiliger te maken.

In het afgelopen jaar zijn er veel Burgernetacties opgestart, waarvan 14% met succes werd afgerond dankzij een tip van een Burgernetdeelnemer. Zo werden maandag 3 december vijf personen aangehouden na een woningoverval in Heiloo. Na de melding van de overval startte de politie een Burgernetactie op. Een deelneemster hoorde de melding en belde de politie met informatie over een verdachte situatie eerder die dag, die mogelijk met deze overval te maken had. Dankzij deze informatie kon de politie de vijf verdachten direct in de buurt aanhouden.

Burgernet is in Noord-Holland Noord gefaseerd per gemeente ingevoerd. In juni 2011 was Bergen de eerste gemeente waar Burgernet van start ging. Inmiddels zijn in Noord-Holland Noord 20 gemeenten aangesloten. De laatste gemeente waar Burgernet van start gaat is Hollands Kroon. Hollands Kroon is inmiddels gestart met de werving en zal naar verwachting binnen enkele weken actief zijn. Word ook deelnemer van Burgernet en help zo uw eigen leefomgeving veiliger te maken. Kijk hier voor meer informatie, of voor deelname.

Pin It
Bekeken: 1295x
https://ee.itk.ac.id/data/