Alkmaar, 6 november 2012. Alkmaarse kunstschilder Hetty Branderhorst kreeg haar collegakunstenaars direct aan boord voor haar plan: een kunstveiling voor de 538 voor War Child actie op 24 maart 2013. Vorige week verzamelden vrijwel alle deelnemende kunstenaars zich in Theater De Vest. Kennismaking met initiatiefneemster Hetty Branderhorst en medeorganisator Ceda Lablans en de bezichtiging van de expositieruimte en de veilingzaal (de nieuwe Pleinzaal van het theater), leidde tot veel enthousiasme onder de kunstenaars. Allen zegden toe een kunstwerk te doneren voor de 538 voor War Child actie.

Zondag 24 maart 2013 staat Alkmaar in het teken van War Child! Radio 538 zendt die dag 24 uur lang live radio uit vanaf het Waagplein om zoveel mogelijk geld voor War Child binnen te halen. Die dag geeft de Kunstveiling voor War Child inwoners en bedrijven uit Alkmaar en omgeving dé kans om een mooi kunstwerk te kopen en tegelijk oorlogskinderen te helpen.

De kunstenaars die hun werken doneren zijn allen gevestigde, lokale en regionale kunstenaars. De veiling zal bestaan uit 26 werken van: Veronique Asselman, Pauline Bakker, Jerôme Bech, Gerrit van den Berg, Karin van Bodegom, Hetty Branderhorst, Marjolijn de Bruin, Jan Groenhart, Hermanus, Roland van den Heuvel, Tineke Hoogendam, Willem Hopman, George Jurriaans, Katja Koevoet, Rob Komen, Arie Koning, Hans van Marwijk, Kitty Meijering, Ron Moret, Ellen de Nooijer, Ruud Reij, Bonnie Severien, Giorgi Shengelia, Rob Scholte, Erik-Jan Vaandering en Cora Vries. Samen streven ze naar een veilingopbrengst waarmee 1.000 oorlogskinderen geholpen kunnen worden.

Naast de kunstenaars boden ook veel andere partijen direct enthousiast hun medewerking aan. Theater De Vest stelt haar ruimtes ter beschikking voor een expositie en de veiling, reclamebureau Raadhuis voor communicatie ontwerpt het promotiemateriaal en Wassink Web Works bood aan een website te maken en veilingmeester Bernard van Welsenes neemt het veilen van de werken op zich. Gezocht wordt nog naar een partner voor het drukwerk.

De kunstveiling vindt plaats op zondag 24 maart om 15.00 uur in de Pleinzaal van Theater De Vest. In totaal worden 30 kunstwerken geveild, voor minimaal de helft van de verkoopwaarde. De kunstwerken kunnen vanaf medio januari al bezichtigd worden op de website en tijdens de expositie van vrijdag 15 maart tot zondag 24 maart op de bovenfoyer van Theater De Vest. Voor meer informatie, klik hier.

Pin It
Bekeken: 1898x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/